Det å hoppe tandem er en fin måte prøve fallskjermhopping. Som tandemelev har du muligheten til å ta dine første skritt mot frittfall på en kontrollert måte, trygt fastspent til en erfaren og spesialutdannet fallskjerminstruktør.

Når du ankommer blir du mottatt av din tandeminstruktør, og blir deretter informert om hva tandemhoppet går ut på.

Etter en grundig briefing med instruktør på bakken, hvor alle elementer av hoppet blir gjennomgått, får du på deg din hoppdress og fallskjermsele. Flyturen opp til 10.000 fot (3000m) tar ca 20 min. hvor du kan beskue Bergen all sin prakt.

Prisen på et tandemhopp er kr. 3990,- og det inkluderer video.

 

Hovedpunkter i kursprogrammet:

  1. Presentasjon av instruktøren.

  2. Gjennomgang av hendelsesforløpet fra innlasting i fly til landing er gjennomført.

  3. Operativ risiko.

  4. Forsikring.

  5. Opptreden i flyet.

  6. Utstabling og klargjøring til avsprang.

  7. Frittfallstillingen.

  8. Skjermåpning.

  9. Skjermkjøring.

  10. Landingsteknikk.

Etter å forlate flyet, har vi et fritt fall på ca. 35 sek. i ca. 200 km/t før fallskjermen løses ut 5000 fot over bakken.

Hengende i fallskjerm over Bergen, vil du lære hvordan fallskjermen styres og styrer skjermen nesten helt ned til landingen under instruksjon av din instruktør. I selve landingen tar din instruktør over å lander seg selv og deg trygt på bakken. Fra du forlater flyet til du står på bakken går det ca. 5 minutter. 

 

Hvem kan hoppe? 

Alle med normal helse kan være med på tandem, men følgende krav gjelder:
- Fra 18 år eller ved fyllte 16 år med begge foresattes godkjennelse
- Ikke lide av sukkersyke, epilepsi, hjertefeil. Ved tvil ta kontakt med oss.
- Vekt: maks 95 kg / Høyde: maks 200cm.
- Hopperen må selvsagt ikke være påvirket av rusmidler. 
- Godkjent legeerklæring hvis du er over 70 år ( Må fremvises ved fremmøte)

Dersom tandemhopet gis bort i gave, skal den som hopper vite om det minst 48 timer i forkant hoppet.

 

Hva koster det?

Prisen på et tandemhopp er kr. 3990,- og det inkluderer video.
I tillegg er det mulighet for å kjøpe stillbilder, kr. 350, av hoppet dersom videografen som filmer kan tilby dette. Ta i så fall med kontanter på selve hoppdagen slik at du har mulighet til å kjøpe dette!
 

Uforutsette forhold 

Vær oppmerksom på at det kan forekomme uforutsette forhold med tanke på været og flyet. Vi vil i et slikt tilfelle avtale en ny tid. Det er dessverre slik at det kan bli litt venting på Flesland for å få flyet i luften, sett derfor av et par timer. Vi må har forholdsvis pent vær for å hoppe, dvs. opphold, skyfritt under 3000m og max 7 meter per sekund i vindstyrke. Vi etterstreber å levere en god video av hoppet, men tar høyde for at det kan oppstå forhold som gjør at video ikke blir utlevert.

 
Booking

Vi hopper på Flesland lørdager og søndager i vår- og høstperioden så lenge været er bra. I tillegg arrangerer vi tandemhopping på Voss en helg i måneden, vanligvis siste helgen i måneden. I perioden mai-august vil det ikke være mulig å hoppe tandem i Bergen. Skydive Voss holder åpent hver dag hele sommeren, de kan nås på tlf 56 51 10 00, se for øvrig www.skydivevoss.no


Link til kart: Klubbhuset på Flesland 

Ta kontakt med tandemkoordinator Arne Haugland på e-mail:

Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

Skulle det skje at du ikke får svar, så forsøk å sende en ny mail fra en annen e-postadresse, da det hender at spam-filteret sletter litt for mange e-poster. Tandemkoordinator kan også nås på telefon 928 67 888.