Det å hoppe tandem er en fin måte å prøve fallskjermhopping på. Sammen med en erfaren og spesialutdannet fallskjerminstruktør vil du entre verdens største lekeplass med den mest spektakulære utsikten du kan tenke deg.

Hovedpunkter i kursprogrammet:


  1. Presentasjon av instruktøren.
  2. Gjennomgang av hendelsesforløpet fra innlasting i fly til landing er gjennomført.
  3. Operativ risiko.
  4. Forsikring.
  5. Opptreden i flyet.
  6. Utstabling og klargjøring til avsprang.
  7. Frittfallstillingen.
  8. Skjermåpning.
  9. Skjermkjøring.
  10. Landingsteknikk.

Når du forlater flyet går du inn i et fritt fall med varighet på omtrent 35 sek og med en hastighet på 200 km/t. 5000 fot over bakken åpner fallskjermen seg, bremser opp farten og lar deg sveve over Bergen med en spektakulær utsikt. 

 

Du vil få instruksjoner i hvordan fallskjermen manøvreres og mulighet til å prøve dette selv. I selve landingen tar din instruktør over og lander dere trygt på bakken. Fra du forlater flyet til du står på bakken går det ca. 5 minutter

 

Hvem kan hoppe? 

Alle med normal helse kan være med på tandem, men følgende krav gjelder:

- Fra 18 år eller ved fyllte 16 år med begge foresattes godkjennelse

- Ikke lide av sukkersyke, epilepsi, hjertefeil. Ved tvil ta kontakt med oss.

- Vekt: maks 95 kg / Høyde: maks 200cm.

- Hopperen må ikke være påvirket av rusmidler. 

- Godkjent legeerklæring hvis du er over 70 år (Må fremvises ved fremmøte)

Dersom tandemhopet gis bort i gave, skal den som hopper vite om det minst 48 timer i forkant hoppet.

 

Hva koster det?

Prisen på et tandemhopp er kr. 3990,- inkludert video.

Det er også muligheter for å kjøpe stillbilder, kr. 350, av hoppet dersom videografen som filmer kan tilby dette. Ta i så fall med kontanter på selve hoppdagen slik at du har mulighet til å kjøpe dette!

 

Uforutsette forhold 

Vær oppmerksom på at det kan forekomme uforutsette forhold med tanke på vær og fly. Vi vil i et slikt tilfelle avtale en ny tid. Det er dessverre slik at det kan bli litt venting på Flesland for å få flyet i luften, sett derfor av et par timer. Vi må har forholdsvis pent vær for å hoppe, dvs. opphold, skyfritt under 3000m og maks 7 meter per sekund i vindstyrke. Vi etterstreber å levere en god video av hoppet, men tar høyde for at det kan oppstå forhold som gjør at video ikke blir utlevert.

 

Booking

Vi hopper på Flesland lørdager og søndager i vår- og høstperioden så lenge været er bra. I tillegg arrangerer vi tandemhopping på Voss en helg i måneden, vanligvis siste helgen i måneden. I perioden mai-august vil det ikke være mulig å hoppe tandem i Bergen. Skydive Voss holder åpent hver dag hele sommeren, de kan nås på tlf 56 51 10 00, se for øvrig www.skydivevoss.no

 

Link til kart: Klubbhuset på Flesland 

Ta kontakt med tandemkoordinator på e-mail:

Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

Skulle det skje at du ikke får svar, så forsøk å sende en ny mail fra en annen e-postadresse, da det hender at spam-filteret sletter litt for mange e-poster. Tandemkoordinator kan også nås på telefon 90 12 29 95.