Fallskjermoppvisning 17.mai med Bergen Fallskjermklubb.

 

Da var 17. mai over og Bergen Fallskjermklubb har for 27. gang utført oppvisningshopp over festplassen på nasjonaldagen. Samarbeidspartnerne våre i år er Sparebanken Sogn & Fjordane, WayBack, Skydive Voss og selvfølgelig Hennig-Olsen is, som nå har vært med oss i snart 30 år. Uten støtten fra disse, hadde ikke dette vært lett å få til. I år var vårt eget Cessna 182 fly Malvin tilbake på vingene og som alltid førte det oss trygt opp på den skyfrie himmelen. Piloten som jobbet på selveste 17.mai var igjen vår kjære Lars Rasmussen som er fast innslag i Malvin på nasjonaldagen.
Lars kjørte to run og på første run hoppet Steffen Nystad og Sverre Aleksandersen. Steffen hoppet med Skydive Voss sitt flagg og Sverre hoppet med Sparebanken Sogn og Fjordane sitt flagg. På andre run hoppet styrleder Andreas Løtuft med WayBack flagget og dagens hopp- og oppvisningsleder Marianne Dypå med flagget fra Hennig Olsen is som har fulgt oss i årevis.

Gruppene hoppet tett så forholdene var de samme for alle hopperne. I fjor hadde vi en sterk nordavind, men i år slapp vi heldigvis den. Været var intet annet en nydelig i det de forlot flyet, og med skjermer og flagg ute snurret de seg nedover himmelen og stupte i Lille Lungegårdsvann.

Som alltid var hoppfeltleder og speaker Egil Bye den som hadde kontrollen på bakken, mens Robertino Liedholm var båtmannskap og redningsmann for femte året på rad. Både båtfører og båt kom fra Røde Kors som stiller opp hvert eneste år.

Arrangementet var svært vellykket og vi er glad for at vi fikk være med på 17.mai feiringen i år også. Det er en glede og en fornøyelse fra morgen til kveld. For vi starter tidlig og vi avslutter sent. I år avsluttet vi med vask av skjermer og rigger hjemme hos hoppleder. 

Takk til Maxprint som laget de flotte flaggene. Takk til Røde Kors. Takk til alle samarbeidspartnere. Takk til hoppere og pilot. Takk til bakkepersonell og fotografer. Takk til Bergen by og alle i fallskjermklubben. 
Takk til 17.mai, komiteen og den enorme mengden tilskuere som møtte opp.


Vi håper å se dere alle igjen til neste år.


BFSK