Foto: Fredrik Skavlem

 

Fallskjermoppvisning 17.mai med Bergen Fallskjermklubb.

 

Da var 17. mai over og Bergen Fallskjermklubb har utført atter et oppvisningshopp over Bergen på selveste nasjonaldagen. Samarbeidspartnerene våre i år er Sparebanken Sogn & Fjordane, Unimicro, Elektroimportøren og selvfølgelig Hennig-Olsen is, som nå har vært med oss i 28 år. Uten støtten fra disse, hadde ikke dette vært lett å få til. I år leide vi inn helikopter fra Nord Helikopter og piloten som jobbet på selveste 17.mai var Morten Iversen. Det var ingen andre enn kassereren vår som var lei seg for leieforholdet, men han smilte til slutt. Muligens fordi han hoppet fra helikopteret han også. Boris Zecevic fløy med Unimicro flagget, Atle Holth med Elektromontøren, Andreas Mosling fløy med Sparebanken Sogn & Fjordane og Sverre Aleksandersen fløy med Hennig-Olsenflagget.

Først ut var Boris med Unimicroflagget og Atle med Elektroimportøren. På grunn av den sterke nordavinden måtte de hoppe ut et sted over Bryggen i ca 5000 ft høyde. Med skjermene og flaggene ute fikk de rygget seg på plass over Lille Lungegårdsvann før de stupte i vannet.

Mellom flaggruppene hoppet dagens hopp-/oppvisningsleder Ron Holan solo med røykbokser under beina. Det var vakkert å se ham skru seg nedover på himmelen.

Andre flaggruppe var Andreas med Sparebanken Sogn & Fjordane-, og Sverre med Hennig-Olsen flagget. De hadde samme forhold som første gruppe og de store skjermene, og ikke minst flaggene var godt vindfang som gjorde navigeringen utfordrende. I det minste foldet vinden ut flaggene i fullt spenn.

Som alltid var hoppfeltleder og speaker Egil Bye den som hadde kontrollen på bakken, mens Robertino Liedholm var båtmannskap og redningsmann for fjerde året på rad. Både båtfører og båt kom fra Røde Kors som stiller opp hvert eneste år.

Arrangementet var svært vellykket og vi er glad for at vi fikk være med på 17.mai feiringen i år også. Det er en glede og en fornøyelse fra morgen til kveld. For vi starter tidlig og vi avslutter sent. I år avsluttet vi hos Bergen Brannvesen på hovedbrannstasjonen. De lot oss låne en av hallene sine hvor vi kunne vaske alt utstyret etter at vi hadde badet i Lille Lungegårdsvann. Alle skjermer og rigger ble hengt opp for skrubbing, skuring og spyling. Tusen takk til Bergen Brannvesen og hovedbrannstasjonen. Takk til Røde Kors. Takk til alle samarbeidspartnere. Takk til hoppere og pilot. Takk til bakkepersonell og fotografer. Takk til Bergen by og alle i fallskjermklubben.
Takk til 17.mai, komiteen og den enorme mengden tilskuere som møtte opp.


Vi håper å se dere alle igjen til neste år.