I samarbeid med NIF og Norsk Tipping lanserte Antidoping Norge mandag 10. mars ”Rent idrettslag”. Idrettslag som deltar i programmet kan på en positiv måte vise sin nulltoleranse til doping overfor utøvere, foreldre og lokalmiljø.

 ImageGjennom ”Rent idrettslag” utformer idrettslaget en antidopingpolicy. Blant utøverne gjennomføres enkle tiltak for å øke kunnskapen om antidoping. Slik skapes gode holdninger.

”Rent idrettslag” er et samarbeidsprogram mellom Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF), Antidoping Norge og Norsk Tipping

– Norsk Tippings virksomhet finansierer verdi- og antidopingarbeidet i norsk idrett. Vi er opptatt av fair play, noe som også er avgjørende for vår virksomhet. Juks ødelegger idrettskonkurransen, sier sponsorsjef Tore Elman Tangen i Norsk Tipping.

– Skal idretten opprettholde sin rene verdiprofil for fremtiden, er det viktig at idrettslaget er en tydelig verdiformidler for en Ren idrett, sier Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge.

Gjennom dette opplegget kan alle idrettslag være med på å oppfylle idrettstingets vedtak fra 2007 om å forhindre dopingbruk.

– Vi er fornøyd med at alle idrettslag enkelt kan sette fokus på verdi- og antidopingarbeidet, sier Morten Schønfeldt, markeds- og kommunikasjonssjef i NIF.

Sertifiseringen ”Rent idrettslag” ble samtidig gjennomført av Odin styrkeløft i Bergen, HamKam Fotball, Steinkjer Fotballklubb og Steinkjer Friidrettsklubb i går kveld.

– Nå ønsker vi som står bak satsningen at alle landets idrettslag skal vise en aktiv handling i forhold til antidopingarbeidet og sertifiserer seg som ”Rent idrettslag”, sier Anders Solheim.

Se: www.rentidrettslag.no