Det nye observasjonsrapporteringssystemet (ORS)

Er du HL ?? - LES!!

Under fagseminaret i år gikk vi live med det nye observasjonsrapporteringssystemet (ORS)

Det var av en god del HI’er og I-1’er som ble med på testingen av systemet i Beta-versjonen. Det er også en god del av dere som har vært involvert i håndteringen av de skarpe hendelsesrapportene I 2014 på denne tiden skrev jeg som følger i FF: «Det har vært en markant økning i antall hendelser nå som også de tre store hoppfeltene er kommet i gang. Det er bra, og SU liker at hoppleder...e og hovedinstruktørene er rapporteringsvillige». Nå er jeg ikke i stand til å skrive noe slikt, fordi rapporteringen halter til tross for at vi har fått et nytt rapporteringssystem, og rapportert flere hendelser ift i 2014!

Hva er det så som halter? I skrivende stund som eksakt vil si 27. mai 2015 kl 13:27, er det hos meg registrert 47 rapporterte observasjoner, mot 40 på samme tid i fjor. Det er bra at rapporteringen har økt, MEN av de 47 rapportene, er kun 15 lukket (dvs ferdigbehandlet) seks avventer SU og ett ligger hos en hovedinstruktør (HI) som har fått rapporten i retur fra meg! Det som bekymrer meg, er at det er 22 påbegynte rapporterte observasjoner som enten fortsatt ligger som utkast hos den som har åpnet rapporteringen (sannsynligvis en HL) eller hos en HI, som ikke har behandlet rapporten! Dette gjelder rapporter som er fra mars , april og mai!

ALLE HI’er skal kunne se om det er påbegynt rapporter ved å gå inn på sin bruker. Der skal det ligge både varsler om at en eller annen har påbegynt en rapport i klubben, ved siden av de som er sendt HI for behandling! DERE MÅ GÅ INN MED JEVNE MELLOMROM OG SJEKKE DETTE, SELV OM DERE IKKE NØDVENDIGVIS HAR FÅTT MAIL OM DET!

Jeg minner om at det ikke er gjort noen endringer på tidskravet for å sende inn rapporter, og det er 48 timer om ikke annet er varslet! Her må HIene involvere seg!

Jeg mistenker også at noe av årsaken kan være at det ikke er gitt tilstrekkelig informasjon om systemet lokalt, og et minimum må være at de som skal fungere som HL blir kjent med dette! Vi har forsøkt å få ut informasjon og blæst rundt systemet og gjort mye tilgjengelig, men ser at dette svikter i enkelte klubber. Jeg har ikke totaloversikten og vet ikke i hvilke klubber det har sviktet i, i så fall skulle jeg fortalt dere det også. Uansett trenger vi alle å ta et tak! Vi er helt avhengige av at vi engasjerer oss og jobber fra toppen og ned og sørger for at minimum alle som går HL vakter kjenner til systemet. Fortsatt er beta-versjonen oppe og går, slik at man kan trene og forsøke seg fram på denne.

Mentaliteten derimot, må jobbes inn ovenifra og nedover i organisasjonen. Bruk facebook for det det er verdt, medlemsmail etc etc ORS gruppa har pdd 323 medlemmer, det burde bli langt høyere! Jeg anbefaler alle å melde seg inn i den og orientere seg om og sette seg inn i det nye rapporteringssystemet!